Juiste traffic

Door forse investeringen worden wij altijd gevonden in de zoekmachines

Lees meer over Traffic

Op heeftwerk.nl gevonden, bij u solliciteren

Sollicitaties komen direct in uw website en dus uw database binnen

Hoe het werkt

Tijdperk freemiums alweer voorbij?

08 10 : Na Jobselectie (2 weken geleden) heeft nu ook Banenmatch (afgelopen week) het freemium business model van zich afgeschud. Alleen Jobbird is nog over als freemium vacaturesite in de Vacaturesite top 10, maar ook voor deze site is het de vraag hoelang zij het freemium business model kan volhouden. Het zijn in ieder geval interessante tijden in vacaturesiteland. Waarbij met name Banenmatch zich in de afgelopen week bijzonder heeft geroerd. Want niet alleen werd het freemium business model verlaten, Banenmatch toont tegenwoordig ook de vacatures van Indeed en is met collega vacaturesites DeBanenSite en Jobselectie een samenwerking aangegaan op het gebied van cv-databases.

Ondertussen staat de enig overgebleven grote landelijke freemium vacaturesite Jobbird alweer geruime tijd op de eerste plaats. Haar ‘oude’ concurrenten Banenmatch en Jobselectie lijken geleidelijk aan meer terrein te verliezen.

Het is verder opvallend om te zien hoe de meeste sites een score laten zien die lager ligt dan een jaar geleden. Vanzelfsprekend is dat niet het geval voor Jobbird en opvallend genoeg evenmin voor VacatureBase. Maar het beeld van een kleiner marktaandeel voor de meeste sites betekent feitelijk een verdere versnippering van het vacature-aanbod. Met alle vervelende consequenties voor de werkzoeker.

Rogier Visser (banenmatch.nl) "Ik denk dat het heel erg interessant gaat worden de aankomende tijd. Niet alleen met modellen die veranderen, maar vooral de keuze die recruiters en werkgevers gaan maken om vacatures te plaatsen." Bron: Recruitment Matters

Ons netwerk van lokale vacaturesites blijft altijd gratis voor onze adverteerders die automatisch doorposten!


Recente nieuwsartikelen
Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.
Begin direct met doorposten

Maakt u gebruik van het OTYS systeem? Dan kunt u nu direct beginnen met doorposten. Neem contact op met OTYS om de functionaliteit aan te zetten.

Gratis doorposten

Heeftwerk gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close