Juiste traffic

Door forse investeringen worden wij altijd gevonden in de zoekmachines

Lees meer over Traffic

Op heeftwerk.nl gevonden, bij u solliciteren

Sollicitaties komen direct in uw website en dus uw database binnen

Hoe het werkt

Uitzendmarkt aantal uren daalt ook in de vijfde periode

Vandaag kwam de ABU met het resultaat van de uitzenduren over periode 5 (week 17 – 20) van 2013. En ook in de vijfde periode is de daling van het uitzendvolume onveranderd doorgegaan; net als in alle voorgaande periodes van 2013: In periode 5 (week 17 – 20) daalde het aantal uitzenduren met 6% en de uitzendomzet daalde met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Van de laatste 18 periodes zijn er 17 met krimp afgesloten en slechts 1 met een nulgroei. De trendlijn laat nog altijd een bijzonder stabiele daling zien hoewel de laatste tijd er een versnelling van die daling lijkt op te treden. Maar dat beeld is nog te vers om die versnelling ook daadwerkelijk te kunnen bevestigen. In komende periodes zal moeten blijken of hier inderdaad sprake is van een versnelling of dat we weer een afbuiging naar minder snelle krimp zullen gaan zien. Maar eerlijk gezegd is er geen enkel economisch signaal die een dergelijke positieve ontwikkeling ondersteunt. Het enige wat rest is hoop. Of misschien een wholeshift vervanging van vaste arbeid door uitzendwerk. Net als in de VS.

De grafiek laat zien dat de PoP verandering is sinds eind 2009 niet meer zo sterk negatief geweest. En de wijze waarop de PoP zich in de afgelopen tijd ontwikkeld doet het ergste vermoeden voor de koemnde periodes. Daar staat gelukkig tegenover dat de periode op periode veranderingen redelijk sterk kunnen fluctueren. Laten we die laatste gedachte maar als een licht groen waas bestempelen en hopen dat het over de resultaten van de volgende periode komt te liggen…

Ontwikkelingen per sector

Net als in de vorige periodes laten alle sectoren ook in deze periode wederom een krimp zien. De sector Medisch krimpt in een krankzinnig tempo (-33%). De sector Administratief krimpt met 5%, de sector Industrie laat een krimp van slechts 3% zien terwijl de sector Techniek met 5% krimpt. De sector Medisch lijkt plotseling in een vrije val terecht te zijn gekomen. Op deze manier wordt de magische grens van 50 (een halvering van het volume aan uitzenduren in vergelijking met 2006) binnenkort doorbroken. Het enige lichtpuntje dat tegenover deze implosie kan worden gesteld is de zeer beperkte krimp van de sector Industrie. Het is tekenend als er niets beters kan worden gevonden als lichtpuntje dan een beperkte krimp. De sector Techniek krimpt stevig door en binnen de sector Administratie lijkt de krimp zich te versnellen.

Bron en meer grafieken op RecruitmentMatters


Recente nieuwsartikelen
Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.
Begin direct met doorposten

Maakt u gebruik van het OTYS systeem? Dan kunt u nu direct beginnen met doorposten. Neem contact op met OTYS om de functionaliteit aan te zetten.

Gratis doorposten

Heeftwerk gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close